Kort nieuws en motivatie ideeën

De rijwiel en tourclub van Prinsenbeek

Kort nieuws en motivatie ideeën

Hallo allemaal!

Gekke tijden momenteel, gelukkig niet alleen negatief.
Tuurlijk, de kleding komt later doordat Bodhi met productieproblemen in Italië zit.

En gelukkig zijn er een hoop goede dingen te melden. Als bestuur zien we zeer regelmatig mensen fietsen.
Mensen op strava maar net zo goed fietsen clubgenoten veel mooie rondjes. Veel clubritten worden dan toch ook gereden, rondje Zeelandbrug, Kinderdijk, Biesbosch, duinentocht, de poldertocht noem ze maar op!

Zo alleen is een ideaal moment om eens wat nieuwe routes uit te proberen. Onder andere rondom Tholen en een grotere ronde Hoeksche waard. Leuk om te zien! Daarnaast zit natuurlijk niet iedereen op strava, maar zie je regelmatig solo het RTC-tenue langs komen! Leuk om mensen dan te zien fietsen en even te groeten, ook al wordt je niet altijd herkent.

Daarnaast zijn er vast mensen die wat meer moeite te vinden om op de fiets te klimmen. De grote doelen voor de rest van het jaar zijn voor velen iets veranderd. Daarom een paar alternatieve ideeën om door de loop van het jaar een fietsdoel te hebben (allen helaas via strava):

longtermnlchallenge.nl

Deze site heeft twee mogelijke uitdagingen:
de rondje om de kerk challenge, rijdt ritten van maximaal 75km in de grensgemeentes van je eigen gemeente.

rij alle gemeentes:
je kan strava laten synchroniseren en vervolgens kun je zien welke gemeentes er in het verleden allemaal gereden zijn door jou. En zeker als je in de buurt nog gemeentes mist kun je deze dan natuurlijk opzoeken! Verder weg wordt het natuurlijk steeds lastiger, maar een dagje in een andere omgeving fietsen kan nooit kwaad! Als je kaartje er zo uit ziet is dat vanuit Breda natuurlijk knap lastig!

Een andere optie biedt veloviewer.com, deze site heeft een gratis versie waarmee je een aantal activiteiten kan terugkijken. De PRO versie biedt meer opties en kost een stuk minder dan de Summit van Strava zelf, met dezelfde opties en meer. Dit kost 14 euro.
Wat veloviewer doet is onder andere:
– Overzicht KM, uren, HM per jaar
– Vergelijking met voorgaande jaren

Daarnaast verdeelt veloviewer van de kaart van de wereld in vakjes van 1,5X1,5km. Deze vakjes kun je inkleuren door er te rijden. En deze vakjes heten tiles (tegels) en kun je aan elkaar koppelen. Om een vierkant te maken waarin je alle vakjes gereden hebt (je Square, hieronder dus 28×28). En om je cluster te vergroten, en een tegel kan bij je cluster horen als alle vier aangrenzende tegels ook zijn bereden. En dan natuurlijk de grootst mogelijke hoeveelheid van deze tegels op deze wijze aan elkaar koppelen. Hieronder zie je het totaal aantal tegels is 9817 en de tegels die het cluster maken zijn er 3077.

Dit alles is natuurlijk ook in een kaart te bekijken zodat je deze vakjes ook bewust kunt opzoeken, en ja soms is dat zoeken. door bijvoorbeeld een doodlopende weg in te rijden, of een stuk onverhard te rijden. En helaas hebben we vanuit Breda een paar beperkingen. Zo zijn er rondom de Biesbosch en de Haringvliet flink wat tegels niet te fietsen. Waardoor we daar toch wat beperkingen hebben om het cluster en het square te vergroten! In onderstaande kaart zie je dat de blanco vakjes niet ingekleurd zijn, de rode en blauwe zijn gefietst waarvan de blauwe onderdeel zijn van het cluster. en rode lijnen zijn de gefietste wegen/paden