Update bestuur omtrent Programma, Kleding en jubileum

De rijwiel en tourclub van Prinsenbeek

Update bestuur omtrent Programma, Kleding en jubileum

De start van het nieuwe fietsseizoen 2020 hadden we ons allemaal anders voorgesteld. Na een lange natte winter was iedereen ook wel toe aan de seizoenstart. De maand maart zijn we nog gestart aan het zomerprogramma, maar helaas was dit maar van zeer korte duur en kwamen we snel in de huidige Coronacrisis terecht.

Door deze crisis is voor iedereen een lastige tijd aangebroken. Zeker in onze regio kennen we allemaal wel mensen die getroffen zijn door het virus. Daardoor is het besef dat we vooral gezond moeten blijven snel doorgedrongen bij iedereen en passen we onze dagelijkse bezigheden hierop aan. Het is dus zaak de richtlijnen van het RIVM strikt op te volgen. Vanuit RTC ondersteunen we deze richtlijnen uiteraard van harte. Met de huidige maatregelen hebben we in ieder geval te maken tot 28 april. Onze premier heeft daarnaast ook al aangegeven dat de kans groot is dat we ook na 28 april te maken zullen blijven houden met maatregelen. Om deze reden zijn wij dus genoodzaakt het gehele programma van RTC te laten vervallen tot nader order. Zodra er weer versoepeling in de maatregelen komt, zullen we als bestuur een nieuw standpunt innemen over wanneer en in welke vorm we het programma weer op kunnen starten.

Omdat er een hoop onduidelijkheden zijn hebben we al wel moeten besluiten het jubileum van 17 mei aanstaande te annuleren. Het jubileum vergt namelijk best wat voorbereidingstijd en we hopen natuurlijk een zo groot mogelijke opkomst te hebben. Wij achten de kans dat we op 17 mei met een groot deel van onze (oud)leden bij elkaar kunnen komen te klein om de voorbereidingen voort te zetten. Wij willen al wel vast duidelijk maken dat er zeker geen sprake zal zijn van afstel maar van uitstel van deze feestelijke dag. We zullen zodra er meer duidelijkheid is op zoek gaan naar een datum verderop in dit jaar, of bij te veel onduidelijkheden uitwijken naar 2021. Het jubileum gaat dus, weliswaar op een later moment, zeker door!

Gelukkig mogen wij onze hobby nog steeds uitvoeren en kunnen we nog steeds naar buiten om een lekker rondje te maken op de fiets. Dit rondje maken, moet wel in aangepaste vorm. Fiets zoveel mogelijk alleen of hoogstens met één (vaste) fietsmaat. Ale je met twee personen op pad gaat houd dan de minimale afstand van 1,5 meter in acht.

Vanuit onze kledingleverancier hebben we ook bericht ontvangen over de levering van de kledingbestelling van afgelopen februari. De fabriek van Bodhi staat in het hard getroffen gebied in Noord Italië. De productie van kleding is daar nu helemaal stil komen te vallen. De verwachting is nu dat de levering plaats zal kunnen vinden in de eerste week van mei. Of dit ook echt gaat lukken is helaas nog onzeker. Zodra hier mee duidelijkheid over is, zullen we jullie hier over informeren.

Wij wensen al onze leden en familie veel succes en sterkte toe de komende tijd. Blijf gezond en stap zeker nog geregeld op de fiets om een frisse neus te halen!

Groeten,

Bestuur RTC Prinsenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *