info@rtcprinsenbeek.nl

Groepen

De rijwiel en tourclub van Prinsenbeek

Toelichting over het peloton van R.T.C.

Binnen onze club maken we onderscheid tussen een aantal groepen renners. De volgende definitie is hiervoor ongeveer aan te geven:

  • A-renner: rijdt met de snelsten mee, en houdt snelheden aan van over de 35km/h gemiddeld. De A-groep rijdt eigenlijk alleen op woensdagavond bij genoeg gegadigden. Op zondag verricht de A-renner meer kopwerk in een groep met B+-renners.
  • B+-renner: rijdt een stevig tempo maar net wat minder fanatiek dan de A-renner. Koffie onderweg hoeft niet, dat kan na afloop wel. Gemiddeld snelheid 32-35km/h. Rijdt op zondagen en eventueel op woensdag gecombineerd met A-renners.
  • B-renner: vindt het leuk om lekker door te rijden maar blijft op een gemiddelde van ongeveer 30km/h. En drinkt daarbij graag onderweg een bakske koffie of iets dergelijks.
  • C-renner: vindt het leuk om een rondje te rijden maar blijft met zijn gemiddelde tussen de 25 en 28km/h. Drinkt daarbij graag een bakske koffie onderweg. Deze renner vinden we momenteel maar weinig in onze club. De gebruikelijke groepen op woensdag en zaterdag zijn vaak meer B-renners.
  • Dames: De dames-groep rijden hun eigen rondjes, drinken graag een bakske koffie onderweg. Rijden gemiddeld ongeveer 25km/h.