info@rtcprinsenbeek.nl

Zonnige jubileumdag

De rijwiel en tourclub van Prinsenbeek

Zonnige jubileumdag

Zondagochtend 08.00 uur verzamelden de eerste fietsers zich op de Markt. Er kon gefietst worden en tussendoor gegeten en gedronken. Sportiviteit en gezelligheid gaan al 40 jaar hand in hand bij Rijwiel- en Tour Club Prinsenbeek (RTC). Ook op deze speciale jubileumdag.

Er waren 4 rondjes van 40 en 30 kilometer uitgezet. Een klavertje vier, voor wie alle 4 de rondjes heeft gereden. Zo’n 50 leden stapten op de fiets. Tussendoor werden zij getrakteerd op worstenbrood, appeltaart en een uitsmijter bij Café-Zaal Marktzicht.

Er reed een C, B en B+ groep. Dat zijn de snelheidsgroepen bij de vereniging. Ook de dames van RTC deden met een grote groep mee. Dat was 40 jaar geleden wel anders. Toen er één groep fietsers was. Maar het motto is in al die jaren niet veranderd: “Samen uit, samen thuis”.

Inmiddels is de vereniging gegroeid tot zo’n 200 leden. Met ook leden van buiten Prinsenbeek. Wekelijks wordt er op woensdag, zaterdag en zondag gefietst. Jaarlijks worden er verschillende klassieke tochten gereden zoals Rondje Zeelandbrug, Klassieker 250 km, Kinderdijk, Oesterdam, Bockenreyder en meer. Binnenkort staat er ook een fietsweekend naar Soest op het programma. En komende winter hopen we weer de veldtoertocht te organiseren.

De jubileumdag werd afgesloten met een gezellige borrel onder een stralend zonnetje.