Biesboschtocht

De rijwiel en tourclub van Prinsenbeek

Biesboschtocht

Zondagmorgen om 08.00 stonden er 18 mannen en 1 vrouw op markt in Prinsenbeek verzameld voor de Biesboschtocht, onder leiding van Paul. Het was bewolkt en nog wat frisjes, toch waren er velen in korte broek en een aantal zelfs met korte mouwen. De hele tocht bleef het bewolkt maar wel droog, met een matige wind.
Vanaf Prinsenbeek werd er gereden richting Zevenbergschen Hoek naar Raamsdonksveer en zo richting Hank. Door de polder heen naar Werkendam. Bij een rotonde waren er wegwerkzaamheden en daar kwam iemand in een richel terecht en viel. Gelukkig viel hij zacht en had hij zich niet bezeerd, er waren alleen even problemen met zijn achter derailleur. Hij kreeg hulp van enkele mede clubgenoten en anderen zagen even kans om een banaantje of een reepje te nuttigen, een boompje te pakken of even wat te drinken.
Toen de fiets weer goed was, werd de tocht vervolgd. Dwars door het prachtige Biesbosch heen, liep voor velen een onbekende weg, een mooi kronkelend pad met bruggetjes.
Bij ongeveer 70km was er een koffiestop met appeltaart en slagroom. Er was zelfs tijd voor een 2de bakje koffie vanwege het pontje die op bepaalde tijden vaart.
Aan de overkant van de Nieuwe Merwede ging de tocht verder langs het buiten gebied van Dordrecht, over de Moerdijkbrug, richting Zevenbergen naar Langeweg en na ongeveer 110km weer terug in Prinsenbeek gearriveerd.

 

Programma:
Woensdag:
C-Groep 13.30uur De 3 Linden, 65km
Dames 19.00uur De 3 Linden, 50km
B-groep 19.00uur De 3 Linden, 60km
B+-groep 19.00uur De 3 Linden, 60km

Zaterdag:
13.30uur Marktzicht, vertrek in verschillende groepen.

Zondag:
Dames 10.00uur Marktzicht, 35 km
B-groep 09.00uur Marktzicht, 65 km
B+-groep 08.30uur Marktzicht, 75 km

Voor in de agenda:
Zaterdag 25 mei, Klassieker, 07.00 Marktzicht, B en B+ groep 250 km, o.l.v. Laurens. Aanmelden via contactformulier op de RTC-site, voor alle geïnteresseerden.
Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, 08.30 Marktzicht, B+ 100 km
Donderdag 30 mei, verrassingstocht, 09.00 Marktzicht, B groep 80 km

Interesse om een keer mee te fietsen?
Sluit gerust een keertje aan om te kijken of dat RTC Prinsenbeek ook iets voor jou is!
Meer info? Neem contact op via de site rtcprinsenbeek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *