Biesboschtocht/Kinderdijk

De rijwiel en tourclub van Prinsenbeek

Biesboschtocht/Kinderdijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag stonden er weer twee toertochten op de agenda van RTC-Prinsenbeek. De snelle B+ groep stond gepland om een tocht naar Kinderdijk te rijden over een afstand van 130 km, en de B-groep een tocht naar en door de Biesbosch van 110 km. ’s Morgens om 08:00 uur!! Stonden er bijna 50 mannen en vrouwen op de Markt in Prinsenbeek aan het vertrek. Een prima opkomst op deze mooie dag.
De B+ groep bestond dit keer uit 19 personen waaronder ook een dame voor het snelle tempo! De B- groep was dusdanig groot, wel 30 personen, dat besloten werd om uit veiligheidsoverweging de groep in tweeën te splitsen. De groepen vertrokken ieder in hun eigen tempo voor hun route. De B-groep een heel mooie tocht door het natuurgebied van de Biesbosch, met onderweg koffie en bijbehorend gebak vlak bij het veer van de Brabantse Oever naar de Kop van ‘t Land in Dordrecht.

De B+ groep hebben altijd zo’n vaart dat er onderweg geen tijd is voor koffie en gebak, dus die hebben de route naar Kinderdijk in één stuk door gereden en uiteindelijk na afloop een heerlijk kopje koffie met gebak, of iets anders, genuttigd bij café Marktzicht op de Markt. Al met al weer een hele geslaagde dag voor RTC-Prinsenbeek met deze twee speciale toertochten en een zeer goede opkomst van de leden.

De volgende speciale toertocht staat al weer gepland voor a.s. zondag 27 mei en wel de “Viaductentocht”. Weer in twee groepen die onder leiding staan van Anton en Gerard. De start staat weer gepland met vertrek om 08:00 uur!!! Dus kom allen weer lekker meefietsen. Daarnaast natuurlijk op woensdag om 19:00 voor de B, B+, A en dames hun doordeweekse rondje.

Op Woensdag 30 Mei gaat de Woensdagmiddaggroep weer naar de Bockenreyder in Esbeek, vertrek 10.00 uur vanuit de Drie Linden de rit is 100 km. Dit onder leiding van Henk Martens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *